Adopta un catel!

Adopta un catelus

luni, 12 octombrie 2009

Zi de luni in corporatie

Neatza pipal!

Intai trebuie sa mentionez ca aici activitatea incepe in jur de 7,45 sau in cazurile fericite la 8. Eficientizarea presupune utilizarea unor angajati care inca dorm..macar au o scuza daca fac tampenii.

Ce face lumea intr-un department format din 8 persoane atunci cand nu este seful la carma? Sa observam: 80% dintre persoane se prezinta pe plantatie avand o marja de intarziere cuprinsa intre 10-30 minute, dupa nivelul de nepasare, tupeu si dorinta de munca. Urmeaza 20 minute dedicate pregatirii cafelei, dupa preferinte: frappe, filtru sau la ibric. Cafeaua se savureaza citind presa .. din nefericire primim numai ziare economice. Dar unii au si internet..restrictionat..dar tot mai poti rezerva un bilet de avion, citi despre un concert sau despre ce sa faci cand partenerul petrece prea mult timp la munca.

Dupa ce terminam de citit..ne apropiem de PC (cei care au citit ziarele in format clasic..ceilalti erau deja acolo)..si..nu, nu va speriati, nu ne apucam de treaba inca. Mai avem de citit si respectiv de forwardat mailuri funny sau cu diverse avertizari privind numarul de ani cu ghinion care ne asteapta daca nu trimitem mailul.

Sau, o anumita categorie, reprezentata in departamentul meu de o singura persoana de sex feminin, va sari peste aceste etape plictisitoare si dupa cele 30 minute de intarziere, in secunda in care se instaleaza la birou, din reflex, mana se indreapta catre telefon. Pentru ca, este foarte important sa-ti suni prietenii. Sa le arati ca nu i-ai uitat, chiar daca ti-ai petrecut jumatate din uichend cu ei. Dupa gradul de importanta al conversatiei putem avea fundal sonor “de club sau de cafenea”. Putem participa activ si afectiv la problemele provocate de sot, copil, vecin, postas etc. Putem afla cu exactitate data cand se afla in acea perioada a lunii (pfuai ce-mi place formularea asta!!), cand sotul a “fericit-o” sau ce organe interne o mai dor. Este important sa fim un colectiv unit, nu? Si pentru asta trebuie sa ne cunoastem cat mai bine.

Stiti ceva? Ma duc sa-mi fac o cafea..am cateva mailuri de citit!


2 comentarii: